Home / Hall / Onderzoek naar graven op Hallse begraafplaats

Onderzoek naar graven op Hallse begraafplaats

HALL – De gemeente Brummen is in 2007 gestart met een uitgebreid onderzoek naar de gemeentelijke begraafplaatsen. Er is te weinig ruimte voor de toekomst en sommige delen worden niet goed onderhouden en zien er rommelig uit. Dit jaar richt de gemeente zich vooral op de begraafplaats in Hall.

De begraafplaatsen in Brummen, Eerbeek en Hall raken vol. Daarbij is de administratie van de oude graven niet volledig, waardoor er vaak geen aanspreekpersonen bekend zijn van een graf. De gemeente is daarom een onderzoek gestart om rechthebbenden en/of nabestaanden van oude graven te achterhalen. Daar waar nabestaanden afstand doen van een graf kan het graf geruimd en hergebruikt worden. Bij graven waar geen nabestaanden meer bij de gemeente bekend zijn, wordt een bordje geplaatst met het verzoek contact op te nemen met de gemeente. Het college van B&W heeft besloten dat nabestaanden en rechthebbenden van deze graven zich tot vier jaar na het plaatsen van de bordjes bij een graf kunnen melden. Na deze periode is de gemeente voornemens de graven waarvoor geen belangstelling bestaat te gaan ruimen. Graven waar belangstelling voor is, blijven bestaan.

De afgelopen maanden is de administratie van de begraafplaats in Hall doorgelicht. Hier zijn 652 graven aanwezig. Van 317 graven zijn bij de gemeente geen rechthebbenden meer bekend. De geregistreerde rechthebbenden zijn inmiddels zelf overleden of verhuisd en niet meer traceerbaar. De gemeente roept nabestaanden van deze graven op zich te melden. Bij de graven is een bordje geplaatst. De bij de gemeente bekende rechthebbenden of contactpersonen ontvangen van de gemeente een brief. Hierin wordt gevraagd de bij de gemeente bekend zijnde gegevens te controleren en het formulier retour te zenden.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.