Home / Lieren / Vossenjacht in Lieren

Vossenjacht in Lieren

LIEREN – In de straten rond de Prinses Julianaschool in Lieren waren nkele heel opvallende figuren te vinden. Er werd veel gerend en geroepen door kinderen van een jaar of 3 tot een jaar of 12. Groepjes volwassenen keken met serieuze gezichten op blaadjes en bogen zich soms geheimzinnig fluisterend over een kind.

‘Bent u een vos van de Prinses Julianaschool?’, was de vraag die misschien enkele letters van een puzzelzin kon opleveren. Vaak bleek daar een vraag tegenover te staan: Uit welk sprookje kom ik? Zing een liedje…. Een nar ging er plotseling vandoor en moest eerst gevangen worden voordat de letters bemachtigd konden worden. Uiteindelijk hadden alle groepjes de puzzelzin ‘Veel plezier in het nieuwe schooljaar!’ gevonden en kon er een heerlijke taart gegeven worden aan de getrokken winnaar. Ook de troostprijs – de appel van de heks – werd overhandigd. Ouders, kinderen, leerkrachten en belangstellenden praten vervolgens nog een tijd gezellig na onder het genot van door enkele ouders klaargemaakte nasi met saté.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.