Drukkunst van vroeger op Monumentendag Doesburg

DOESBURG – Tijdens de Open Monumentendag op zondag 11 september, zal Arie Niks zijn verzameling oude drukkersmaterialen laten zien en er ook mee aan het werk zijn. Dit is uniek, want het boekdrukambacht is bijna nergens meer in bedrijf te zien, behalve in enkele musea. Niks heeft dan zijn vier boekdrukpersen, die met de hand bediend worden, in bedrijf.
Er wordt gedrukt met loden- en houten letters uit lang vervlogen tijden. Arie heeft een vrij grote verzameling van die losse letters van diverse lettertypen. Hij kan veel over de geschiedenis en de techniek vertellen en dat is uiteraard erg leerzaam en erg leuk.
Op zaterdag worden er visitekaartjes, bierviltjes, ansichtkaarten met humoristische teksten gedrukt. Op zijn grote proefpers drukt hij op handgeschept papier gedichten.
De drukkerij staat aan de Burg. Nahuyssingel 28 te Doesburg en is open van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.