College van Doesburg stemt in met loswal Rotra

DOESBURG – Het college van B en W van Doesburg heeft ingestemd met de beantwoording van de zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan Laad- en loswal Rotra. Daarnaast is besloten om de gemeenteraad van 30 september aanstaande voor te stellen over te gaan tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Rotra Forwarding BV is gevestigd aan de Verhuellweg 5 te Doesburg, op het bedrijventerrein Verhuellweg. Het bedrijf is van plan om een laad- en loswal en een opslagterrein te realiseren aan de noordzijde van het bedrijfsperceel, tussen de rondweg op eigen terrein en de oever van de Dode Arm van de IJssel. Voor de realisatie van het project wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde coördinatieregeling. Hiermee is de planologische procedure (in dit geval een bestemmingsplanprocedure) gecoördineerd met de procedures voor andere te nemen besluiten, zoals in dit geval onder meer een bouwvergunning en kapvergunning.
Met het plan speelt Rotra in op de combinatie van weg- en watervervoer. De overslag van binnenvaartschepen naar vrachtwagens vice versa kan daarmee op eigen terrein worden afgewikkeld.

Het ontwerpbestemmingsplan Laad- en loswal Rotra heeft de gebruikelijke tijd ter inzage gelegen. Binnen de hiervoor genoemde periode zijn zienswijzen ontvangen van de Jachtwerf Doesburg, gericht op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit met de maatwerkvoorschriften in het kader van de Wet milieubeheer. Het college heeft nu ingestemd met de beantwoording van de zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan (ongewijzigd) vast te stellen. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan het college de andere benodigde vergunningen verlenen.
Op 15 september 2010 vindt de behandeling van dit voorstel plaats in de raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.