Zestig jaar getrouwd

VELP – Het Velpse echtpaar Jopie en Kees Lankwarden kreeg donderdag hoog bezoek. Loco-burgemeester Ronald Haverkamp kwam op het bezoek om de twee te feliciteren met hun zestigjarig huwelijk.

Met een koets gingen ze naar het gemeentehuis, op 2 september 1950. De rode loper lag uit en het was schitterend weer. Het echtpaar Lankwarden kijkt met fijne herinneringen terug op hun trouwdag. De twee leerden elkaar kennen in de danstent op de kermis in Velp. Nu hun huwelijk woonden meneer en mevrouw Lankwarden enige tijd in Arnhem, maar inmiddels alweer veertig jaar in Velp, in het ouderlijk huis van mevrouw.
Meneer Lankwarden (1929) was metselaar. Hij werkte daarnaast bij PBNA in Arnhem en bij de Giro. Mevrouw Lankwarden-Bijsma (1927) werkte bij Abbas, een naaiatelier in Arnhem. Ook was ze dienstmeisje bij Baron van Pallandt in Velp. Tijdens hun huwelijk heeft mevrouw Lankwarden niet meer buitenshuis gewerkt, zij had onder andere de zorg voor de drie kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.