Home / Loenen / De Jong Europees kampioen

De Jong Europees kampioen

LOENEN – Tijdens de European Championship Painthorses 2010, vorige week gehouden in het Duitse Kreuth, heeft Martine de Jong uit Loenen met haar paard Switch to Invation beslag weten te leggen op de Europese titel in twee disciplines.

Switch werd door Matine uitgebracht in de klasse Amateur Geldrings jr. (een- en twee jarige ruinen), waar het gaat om de benadering van het ideaalbeeld van het ras. Zij werden door de vijf juryleden beloond met vijf keer een eerste plaats.

Martine’s trainer, Sarah de Weerd, showde Switch daarna in de klasse Open 1 & 2 Yr. Old Geldrings en behaalde daarin hetzelfde resultaat. Later op de ochtend werd de Tobiano Color Class gehouden. In deze klasse gaat het niet alleen om het ideaalbeeld van het paard, maar met name om de kleurstelling en het vlakkenpatroon. In deze klasse, met een fors aantal deelnemers, wisten Martine en Switch wederom de Europese titel in de wacht te slepen met opnieuw een unanieme juryplaatsing.

Op de foto v.l.n.r. Martine de Jong, Sarah de Weerd en Switch to Invation.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.