Home / Bronkhorst / Herinrichting Zutphensestraat van start

Herinrichting Zutphensestraat van start

BRUMMEN – In het dorp Brummen is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Zutphensestraat. De komende maanden worden daarvoor delen van de doorgaande weg door het dorp afgesloten voor verkeer.

Begonnen is met het gedeelte tussen het Marktplein en de afslag bij de Cortenoeverseweg. Daarna komt fasegewijs het deel tot aan de Spoorstraat aan bod. Er geldt dus een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer. Deze loopt vanuit zuidelijke richting via De Pothof, Engelenburgerlaan, Stationsweg en de Spoorstraat naar de Zutphensestraat. Vanuit Noordelijke richting geldt deze route in tegengestelde richting, maar nabij het spoor moet het verkeer De Hazenberg, L.R. Beijenlaan en Eerbeekseweg volgen.
Naar verwachting is de Zutphensestraat vóór de komende winter opnieuw ingericht. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Arnhemsestraat. Vitens (water) en Liander (gas en elektra) starten gelijktijdig met werkzaamheden aan kabels en leidingen. Op de Zutphensestraat wordt daarna aan het riool gewerkt. Daarom wordt het asfalt opgebroken. De klinkerbestrating en trottoirs worden daarna aangelegd. Ondertussen worden verschillende plekken bewerkt waar bomen en hagen geplant worden. Tot slot worden het straatmeubilair en de openbare verlichting aangebracht. Behalve het rioolwerk vinden dezelfde werkzaamheden ook na de winter op de Arnhemsestraat plaats.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.