Spelen in de modder

VELP – De dankzij de regen wat modderige afgraving op de Pinkenberg was vorige week gevuld met het geluid van kinderstemmen, hamers die fanatiek tekeer gaan op spijkers en lekkere muziek. De dieren in het omringende bos zijn gevlucht, want zij weten al: het is weer Kluiskamp, gedaan met de rust.

Maar liefst 520 kinderen hebben zich een week lang vermaakt op het kindervakantiekamp, dat dit keer het thema de Middeleeuwen had meegekregen. De jongens en meiden zijn in vier groepen verdeeld: de smidjes, paters, bakkers en herbergiers. De kleintjes, die een halve dag blijven, zijn de troubadours. Pim van der Pol is begeleider bij de smidjes en heeft een passend kostuum aan: “Ik ben ook één van de figuren in het hoofdverhaal van de week”, vertelt hij. “Iedere morgen en middag spelen we op het centrale podium een stuk van het verhaal. Dit draait om dochter van koning Toet die met Charmanto, de zoon van haar stiefmoeder, moet trouwen. Dat wil ze niet, ze wil met de smid trouwen. Tijdens de afsluitende voorstelling in het openluchttheater blijkt ze gelukkig voor mij te kiezen.” Volgens Pim, die zelf als jongetje altijd naar de Kluiskamp kwam en nu alweer tien jaar vrijwilliger is, gaan de kinderen helemaal op in het verhaal. “Ze leven echt mee en hopen allemaal dat de prinses niet met Charmanto gaat trouwen.”
Tussen de bedrijven door moet er overigens wel gewerkt worden. Maandag zijn er hutten gebouwd, die dinsdag zijn versierd met verf. Woensdag was er een bosspel en donderdag stonden er verschillende spelletjes op de kinderen te wachten. Verder wordt er de hele dag door gezongen, gerend en gespeeld, broodjes gebakken en gesnoept. “De sfeer is dit jaar echt heel goed”, aldus smid Pim. “Er zijn geen incidentjes en kijk nou, de kinderen staan keurig in de rij te wachten tot ze aan de beurt zijn voor een spelletje. Het is echt een topjaar.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.