Koninklijke onderscheiding voor Marius Breukink

BRUMMEN / ERMELO – Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen heeft zaterdagmiddag de heer Marius Breukink uit Hall een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De 67-jarige Breukink is gehuldigd tijdens de Hippiade van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo.

De heer Breukink is een enorme liefhebber van de paardensport. Hij is al meer dan vijftig jaar lid van Landelijke Rijvereniging en Pony Club De IJsselruiters in Brummen. Dertig jaar lang was hij actief bestuurslid, waarvan 25 jaar als voorzitter. In 2007 zette hij een punt achter deze bestuurlijke functie, maar zijn inzet voor de vereniging is er niet minder om geworden. De heer Breukink draagt nog steeds in ruime mate bij aan de groei en ontwikkeling van LR en PC De IJsselruiters.
De in Hall woonachtige Breukink is ook landelijk actief voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Zo heeft hij zitting in het wedstrijdplatform en was hij 13 jaar voorzitter van de kring Berkel-IJssel. Ook bekleedt de heer Breukink een functie bij de landelijke ledenraad van de KNHS en in het regio bestuur van de provincie Gelderland.

Als verenigingsinstructeur leidde Breukink veel ruiters en amazones op. Ook trad hij talloze keren op als jurylid in de afdelingsdressuur en toonde hij zijn grote affiniteit met de springsport als creatief parcoursbouwer. Velen malen werd hij door de KNHS gevraagd als ‘federatievertegenwoordiger’, een functie waarbij hij de eindverantwoordelijkheid droeg tijdens wedstrijden. Ook heeft hij nog steeds zitting in de vertrouwenscommissie van de KNHS. Verder leverde Breukink als examinator een bijdrage aan de ontwikkeling van de recreatieve paardensport en is hij vanaf 2008 actief in de werkgroep die werkt aan de realisatie van ruiterpaden in de gemeente Brummen.

Zes jaar lang was de heer Breukink vicevoorzitter van de Gelderse Maatschappij van Landbouw. Ook was hij zes jaar actief als bestuurslid van de melkfabriek Coberco in Loenen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.