Gemeente Bronckhorst onderzoekt waardering onder inwoners

BRONCKHORST – Hoe denken inwoners van Bronckhorst over hun woonomgeving? Wat is hun mening over hun gemeentebestuur? Wat vinden ze van de gemeentelijke regels en de dienstverlening aan de gemeentelijke loketten? De gemeente houdt een onderzoek om dat aan de weet te komen.

Het gemeentebestuur van Bronckhorst vindt het belangrijk om de mening van haar inwoners over de gemeente te weten. Daarom houdt ze in september en oktober een enquête onder inwoners en onder bezoekers van het gemeentehuis in Henglo. Dit onderzoek, ‘Waarstaatjegemeente.nl’, hielden ze ook in 2006 en 2008. Hiermee vergelijken ze het functioneren met dat van andere deelnemende gemeenten, maar ook met de eigen resultaten van de enquêtes in 2006 en 2008.

Binnenkort stuurt de gemeente naar 1.200 willekeurig gekozen inwoners een brief met een vragenlijst over de gemeente. Daarnaast kunnen in september en oktober 400 inwoners, nadat zij een bezoek hebben gebracht aan het gemeentehuis om bijvoorbeeld een identiteitskaart aan te vragen, een vragenlijst invullen over onze dienstverlening. In de vragenlijsten kunnen zij hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. “Als een groot aantal inwoners dit doet, kunnen wij op hoofdlijnen zien hoe onze gemeente er op dit moment volgens onze inwoners voor staat. Wij hopen dat inwoners een zo eerlijk mogelijk oordeel geven over de gemeente en over het gemeentebestuur, zodat het onderzoek ook daadwerkelijk weergeeft wat zij als inwoners denken en wij weten waar we eventueel nog aan moeten werken”, aldus een woordvoerder.
De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting in maart 2011 bekend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.