Prachtige Madierodam

DIEREN – Na drie jaar kunnen we rustig stellen: Madierodam is terug van weggeweest. Op het oude Vitatronterrein stonden vorige week weer schitterende houten hutten, gemaakt door maar liefst 260 deelnemende jongens en meisjes.

De week begon met weinig goeds. Door de regelval en wind in het weekend stond het terrein blank en waren enkele tenten omgewaaid. Bart Nobbe van Carion: “Het was onverantwoord de kinderen de hele dag in de natte bende te laten spelen. Een buitje is niet erg, de kinderen gaan wel door, maar het was maandag te slecht en dus moesten we de kinderen afbellen.” Dinsdag was alles gelukkig opgeklaard en opgedroogd en kon het feest van start gaan. De jongens en meisjes stonden te popelen om met hamer en spijkers aan de slag te gaan. Met wat hulp van vrijwilligers stonden er dan ook binnen mum van tijd mooie hutten. Sommige met tweede verdiepingen, een andere met een kelder. De derde had weer een glijbaan en een andere zelfs een speeltuin met schommel en zelfgemaakte wip. De kinderen hebben het samenwerken ontdekt en wisten de mooiste creaties uit de hoge hoed te toveren. Wie het even rustig aan wilde doen, kon zich uitleven in de crea-hut. Donderdag zijn er spelletjes gedaan. Vrijdag is het dorp weer afgebroken en ’s avonds werd het grote kampvuur aangestoken. Een mooie afsluiting van weer een geweldige Madierodam.
Overigens zal de organisatie van Madierodam volgend jaar anders moeten worden aangepakt. De gemeente Rheden heeft bij Carion al laten doorschemeren dat jeugd- en jongerenwerker Bart Nobbe geen tijd meer krijgt om zich met Madierodam bezig te houden. Hij hoopt dit najaar een stichting te kunnen oprichten waaraan hij de organisatie kan overdragen.

www.madierodam.net
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.