Bezwaren bestemmingsplanwijziging Loenenseweg afgewezen

EERBEEK – Brummen heeft de geuite bezwaren tegen de bouw van winkels en appartementen aan de Loenenseweg in Eerbeek afgewezen. De gemeente verleent vrijstelling van het bestemmingsplan aan initiatiefnemer Woningstichting Eerbeek, die nu de bouwvergunning aan kan vragen.

De eigenaars van Café-Zaal Spoorzicht, Heine Super de Boer en Autobedrijf ’t Centrum hebben bezwaar aangetekend in de vrijstellingsprocedure. Zij maken zich onder andere zorgen over parkeerproblemen en verkeersopstoppingen, bijvoorbeeld door laden en lossen bij het café en de supermarkt, die dan slechter bereikbaar zouden worden. Autobedrijf ’t Centrum en Spoorzicht voorzien bovendien klachten van overlast door de toekomstige bewoners van de appartementen over geluids- en stankoverlast.
De gemeente Brummen heeft deze bezwaren echter allemaal afgewezen. Volgens wethouder Louke van Wensveen zijn de zorgen over overlast bij toekomstige bewoners ongegrond. “Mensen die daar gaan wonen, weten dat ze tegenover het café gaan wonen. Ze wonen in het centrumgebied, dan moet je niet gaan klagen over geluidsoverlast.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.