Protest tegen goederentreinen

DE STEEG – ´Treinen die ons hinderen: dag vlinders, dag bloemen, dag kinderen´. Deze mistroostige tekst prijkte donderdagmiddag op een groot spandoek bij het gemeentehuis in De Steeg. Ongeveer 200 inwoners van de gemeente Rheden kwamen hier bijeen om te protesteren tegen de mogelijke komst van extra goederentreinen op het spoor door de gemeente Rheden.

De landelijke politiek heeft plannen om per etmaal veertig tot zestig goederentreinen over de IJssellijn te laten rijden. De gemeente Rheden liet eerder deze week weten zich grote zorgen over deze plannen te maken. Volgens Rheden komt de veiligheid en de leefbaarheid in de gemeente ernstig in het gedrang door de extra goederentreinen. Op woensdag 8 september zullen de gemeente en de samenwerkende belangenorganisaties van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA) naar Den Haag afreizen om in de Tweede Kamer hun ongenoegen uit te spreken tijdens een hoorzitting. Het is later dit jaar aan de Kamerleden om een definitief besluit te nemen over de extra goederentreinen.

Wethouder van Verkeer Ron König en loco-burgemeester Ronald Haverkamp bedankten de toegestroomde demonstranten donderdag voor hun komst. ¨Wij maken ons net als u grote zorgen over de leefbaarheid en veiligheid¨, sprak König door een megafoon. ¨We willen de plannen van Den Haag van tafel vegen en uw steun is daarbij heel belangrijk.¨ Arnoud Scheltema van RONA riep de bevolking op om op 8 september ook in Den Haag te protesteren. Er vertrekt die ochtend vanuit De Steeg en Velp een bus richting het Binnenhof. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@ijssellijn.info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.