Home / Oeken / Handtekeningen voor veiliger Oeken

Handtekeningen voor veiliger Oeken

OEKEN – De wijkraad Oeken, Voorstonden, Broek is de onveilige verkeerssituatie in Oeken zat. In het dorp en daarbuiten is een handtekeningenactie gehouden. Het resultaat hiervan wordt zaterdag om 11.00 uur overhandigd in de voormalige school aan verkeerswethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen.

De wijkraad heeft zich verdiept in mogelijke maatregelen waarmee de situatie verbeterd zou kunnen worden. De raad wil daarmee aangeven niet alleen te klagen, maar ook mee te willen denken aan een oplossing. Kort samengevat denkt men aan het permanent plaatsen van elektronische borden, waarop de actuele snelheid wordt weergegeven. Daarbij zou de politie moeten gaan flitsen ter handhaving. Daarnaast wil de wijkraad graag een inhaalverbod op diverse plaatsen, dat duidelijk gemarkeerd moet worden op plaatsen waar dit heel wezenlijk is voor de veiligheid. Ook zou hard rijden moeten worden ontmoedigd door inrichting van de weg. Doorgaan verkeer zou zoveel mogelijk om het dorp heen geleid moeten worden.
 

Lees ook

VV Oeken viert negentigste verjaardag met reünie

OEKEN – Op zaterdag 19 mei houdt vv Oeken een reünie, in het kader van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.