Home / Doesburg / Start bouw eerste woningen in Beinum West

Start bouw eerste woningen in Beinum West

DOESBURG – Woonservice IJsselland heeft opdracht gegeven aan bouwbedrijf Veluwezoom, voor het bouwen van de eerste 40 woningen in Beinum-West. Begonnen wordt in deelgebied Op ’t Veld, met het realiseren van 30 koopwoningen en 10 huurwoningen. De eerste paal gaat in oktober de grond in.

De gemeente Doesburg heeft het bouwrijp maken van de locatie volgens planning in augustus afgerond. Woonservice IJsselland neemt nu de eerste bouwrijpe kavels af van de gemeente. De afname van de kavels van deelgebied Aan de Brink volgt zo spoedig mogelijk.

In een gewijzigde grondexploitatie, heeft het Doesburgse college de effecten van de opgelopen vertraging als gevolg van de verschillende juridische procedures verwerkt. Zoals bekend hebben de (vermeende) aanwezigheid van de steenuil en bezwaren uit de buurt de plannen ernstig vertraagd. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de huidige situatie op de woningmarkt. Zo is onder meer de doorlooptijd van het hele project met vier jaar verlengd. Ook wordt uitgegaan van een tragere verkoop van de vrije sector kavels. Ondanks de tegenvallers in de grondexploitatie, is het eindresultaat nog steeds (licht) positief is.

Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de gewijzigde grondexploitatie. Het voorstel wordt besproken in de raadscommissie VROM van 15 september aanstaande, waarna de raad in haar vergadering van 30 september een besluit neemt.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.