Oogstfeest tussen de buien door

LOENEN – Voor de eerste keer werd op het terrein van de zorgboerderij De Groote Modderkolk door Natuurmonumenten en de Stichting Verdandi in Loenen een oogstfeest gehouden. De publieke belangstelling viel de organisatie zeker niet tegen alleen zat het weer wat tegen.

’s Morgens en ’s middags kwam een flinke bui de bezoekers plagen. Enkele geplande oogstactiviteiten moest daarom worden afgelast. Ook de demonstratie met de Malle Jan ging niet door. Toch was er nog genoeg te kijken te beleven op De Groote Modderkolk.
Een groep ging er op uit om kruiden te zoeken in de natuur rondom de zorgboerderij. ’s Morgens en ’s middags ging men er op uit met z’n vijftien deelnemers. Bij de aansluitende workshop werd hier wat lekkers van gemaakt dat volgens de deelnemers goed smaakte.
Op het plein stonden een aantal kramen opgesteld met allerlei producten die met de natuur en boerderij te maken heeft. Het bier van het Openluchtmuseum kon geproefd worden.
Bezoekers konden ook even kijken in de potstal waar een paar brandrode runderen en een paar varkens te bekijken waren.
Bas Nijssen had drie deelnemers voor de demonstratie beeldhouwen die zijn gastdocent gaf.
Volgend jaar krijgt het Oogstfeest een vervolg. Dit feest zal dan breder van opzet zijn met wellicht graanmaaien door man- en paardekracht. Als het lukt wordt het graan ook gedorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.