Home / Loenen / Loenense Dialectclub begint weer

Loenense Dialectclub begint weer

LOENEN – De dialectclub ‘Vrienden van de streektaal Loenen en Umstreken’ begint op donderdag 2 september weer aan het nieuwe seizoen. Het bestuur heeft voor de komende maanden weer een afwisselend programma opgezet om de streektaal te promoten. De club heeft voor dit jaar nog een aantal optredens gepland staan. De vereniging wordt nog veel gevraagd in tehuizen en verenigingen om een gezellige middag of avond te brengen in de streektaal met sketches, gedichten, verhalen, liedjes en harmonicamuziek.

Maandelijks komen bestuur en leden bijeen op de eerste donderdag van de maand in de ontspanningszaal van De Bruisbeek. In september geven Jeanette Serris en Henk Slief een kijkje achter de schermen. Op 7 oktober komt Jean Kreunen uit Hengelo met een ‘koffer met verhalen’. De jaarvergadering is op 4 november. Dinie Hiddink komt op 16 december met kerstverhalen.
Het nieuwe jaar wordt begonnen op 6 januari met een nieuwjaarsborrel. De uitvoeringen staan gepland op 24, 25 en 26 februari. Door de voortdurende animo voor deze uitvoeringen blijft ook de voorstelling op de zondagmiddag gehandhaafd. Er wordt getracht weer een vrolijk programma in elkaar te zetten. Op 3 maart komen de Olde Deerns uit Twello de leden vermaken. Op 7 april wordt de DVD van de uitvoering bekeken en besproken. Een gezellige afsluiting van het seizoen wordt gehouden op 12 mei.
De Loenense club heeft uitbreiding gekregen van enkele nieuwe leden maar is nog op zoek naar personen die dialect spreken en mee willen doen. Janny Jurriëns-Garrits geeft graag inlichtingen, telefoon 0313-653030, mail dialectclubloenen1994@gmail.com.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.