Home / Loenen / IVN Eerbeek brengt Loenen Buiten Gewoon

IVN Eerbeek brengt Loenen Buiten Gewoon

LOENEN – ‘Loenen Buiten Gewoon’ is het motto van een groots opgezette manifestatie op 12 september door de afdeling Eerbeek en Omstreken, omdat het IVN dit jaar 50 jaar bestaat. Het IVN houdt deze open dag in samenwerking met Natuurmonumenten, Stichting Verdandi en de beide kerken van Loenen. Van 10.00 tot 16.00 uur is er van alles te doen op diverse locaties.

Door een werkgroep van het IVN wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. Het thema zal zijn: ‘Met IVN de natuur in, Kerken in beeld, laat u inspireren’.
De organisatie krijgt de beschikking over het terrein van de zorgboerderij De Groote Modderkolk aan de Vrijenbergweg en de natuurtuin Harmanahof aan de Loenerschepersweg. Daarnaast stellen de Protestantse kerk en de Rooms Katholieke Kerk deze dag ook de deuren open.
Er zijn tal van ideeën ontsproten om deze dag gestalte te geven. Het gehele programma is inmiddels rond en vast staat dat er op deze vier locaties voor elk wat wils wordt geboden. Jong en oud krijgen interessante zaken voorgeschoteld.
Het terrein van De Groote Modderkolk leent zich bijzonder goed voor demonstraties. Waarvoor een Malle Jan wordt gebruikt is menigeen niet duidelijk. Het slepen met bomen met deze wagen wordt na de middag twee keer getoond. Ook de roofvogels die in actie komen hebben hier prima de ruimte. Op het terrein zijn een aantal kraampjes met diverse artikelen.
In beide kerken zijn rondleidingen. Bovendien kan die dag de toren van de Protestantse kerk beklommen worden. Ook zijn er drie kortdurende orgelconcerten. Voor de jeugd is er: kunstkoe melken, kroontjes maken, vogelhuisjes maken, pony rijden, uilenballen pluizen en bij de Hermanahof wordt het water onderzocht. Voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar is er een fotowedstrijd. Tot 6 september kunnen maximaal drie spinnen- of insectenfoto’s ingezonden worden naar loenenbuitengewoon@gmail.com. Er is een mooie digitale camera en andere mooie prijzen mee te winnen. De prijsuitreiking is op 12 september om 13.00 uur bij de Groote Modderkolk.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.