Home / Dieren / Enquête over mogelijke Buurtbus Dieren – Spankeren

Enquête over mogelijke Buurtbus Dieren – Spankeren

DIEREN / SPANKEREN – Inwoners van Dieren en Spankeren krijgen een dezer dagen een enquête thuis over een mogelijke buurtbusverbinding. De Belangenverenigingen van beide dorpen willen kijken of er genoeg belangstelling is om de bus te laten rijden.

Momenteel is de enige busverbinding lijn 43, die via de Harderwijkerweg in Dieren van het Apeldoorn naar Arnhem rijdt via het NS-station. Dit kan volgens de Belangenverenigingen beter. Ook Spankeren wil graag een busverbinding, want hier is momenteel helemaal geen toegang tot het openbaar vervoer.
Het idee is dat de buurtbus elk uur gaat rijden volgens een vaste route, vanaf het station door de wijken van Dieren en Spankeren. De chauffeurs zijn vrijwilligers, die hun onkosten vergoed krijgen. Een gewoon B-rijbewijs is voldoende om de buurtbus te mogen besturen.
Via de enquête willen de Belangenverenigingen inventariseren hoe groot de belangstelling is voor een buurtbus tussen Spankeren, de Dierense wijken en het NS-station. Ook inwoners van Leuvenheim krijgen een vragenlijst. Hier rijdt momenteel een buurtbus richting Brummen en Zutphen, die zou kunnen aansluiten op de Dierense bus. De initiatiefnemers hopen op een hoge respons, want alleen bij voldoende belangstelling en vrijwilligers kan de Buurtbus gaan rijden.

buurtbusdierenspankeren@live.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.