Home / Regio / Wielerkaravaan rijdt zondag door de regio

Wielerkaravaan rijdt zondag door de regio

’s-HEERENBERG – Zondagmorgen 5 september om 9.30 uur vertrekken in ’s-Heerenberg bijna 600 wielrenners voor een 123 kilometer lange wielerkoers door Gelderland en een stukje Duitsland. Dat gebeurt in gezelschap van oud-prof Henk Lubberding, naar wie de koers genoemd is en die samen met zijn vrouw Corina ook actief bij de organisatie is betrokken.

Om ongeveer 13.00 uur komen de coureurs terug in ’s-Heerenberg en zal duidelijk worden welke man en welke vrouw zich winnaar mag noemen van de alweer 14e Henk Lubberding Classic.
Inmiddels hebben zich ruim 500 deelnemers aangemeld. De verwachting is dat ook op de dag zelf nog aardig wat renners en rensters in zullen schrijven. Wie zeker wil zijn dat hij kan starten en dat zijn er maximaal 600, kan een startplaats reserveren; meer daarover is te lezen op de website van de organisatie, www.h-l-c.nl.

Deelnemers moeten wel een aardig stukje kunnen fietsen, ook al is de wedstrijd ongeveer vijftien kilometer korter dan in eerdere jaren. Men laat ook dit jaar namelijk Doesburg en Didam compleet links liggen, omdat in die plaatsen zoveel gevaarlijke verkeersremmende obstakels zijn aangebracht, dat daar met zo’n groot peloton niet meer veilig te rijden is. De organisatie heeft daarom vorig jaar besloten om van Doetinchem via de Keppelseweg en vervolgens de Rijksweg lángs Doesburg naar Dieren te rijden.

De enorme wielercaravaan vertrekt vanaf sportcentrum Montferland in ’s-Heerenberg om 85 kilometer lang met een maximum snelheid van 30 kilometer per uur in gesloten peloton achter de voorrij-auto af te leggen. De route voert van ’s-Heerenberg naar Ulft (9.47 uur), Doetinchem (10.00 uur), Laag-Keppel (10.20) Drempt (10.29 uur), langs Doesburg (10.34 uur), Dieren (10.46 uur), Posbank (11.02 uur), Rheden (11.08 uur), Zijpenberg (11.13), Emmapyramide (11.20 uur), Rozendaal (11.24 uur), Arnhem (11.30 uur), Westervoort (11.40 uur), Duiven (11.45 uur), Zevenaar (11.55 uur), Babberich (12.05 uur), Herwen (12.14 uur) en Lobith (12.19 uur). Bij Tolkamer wordt de wedstrijd vrij gegeven en mag iedereen proberen om via de Rijndijk, de Elterberg (12.34 uur) en een rondje rondom Montferland als eerste de finishstreep te ’s-Heerenberg te bereiken.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.