Home / Bronckhorst / Programma Open Monumentendag Bronckhorst

Programma Open Monumentendag Bronckhorst

BRONCKHORST – De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september. Het landelijke thema ‘De smaak van de negentiende eeuw’ vormt ook in de gemeente Bronckhorst de basis van het samengestelde programma.

In boerderijmuseum Smedekinck in Zelhem wordt Open Monumentendag Bronckhorst officieel geopend op woensdag 8 september om 20.00 uur. Op het grote deel van het museum presenteren Karellien Beumer-Driezes en Willy Elferink-Driezes een kledingshow van steekdracht uit de omgeving van Bronckhorst uit het eind van de negentiende eeuw. De entree voor deze avond bedraagt 3 euro, inclusief een consumptie.
Zaterdag en zondag zijn er diverse monumenten van 11.00 tot 17.00 uur opengesteld. Vanaf het Ludgerusgebouw in Vierakker is een fiets- en autoroute uitgezet langs bijzondere objecten. De routebeschrijving is voorzien van uitgebreide toelichtingen en is op beide dagen gratis beschikbaar. De Willibrordskerk in Vierakker is alleen op zaterdag tot 16.00 uur open, met om 13.00 en 15.00 uur een miniconcert. Ook vanuit Vorden is een fiets- en autoroute uitgezet. De vertrekpost is het VVV-kantoor. Bezoek bijvoorbeeld Cuypers op de Kranenburg en het Heiligenbeeldmuseum. In museum Smedekinck is een tentoonstelling ingericht van steekdracht uit eigen collectie. Vanaf dit museum is een korte fietsroute uitgezet naar het badhuis in Wolfersveen. Ook het molencomplex in Laag-Keppel is beide dagen gratis te bezoeken.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.