Home / Zevenaar / Brandweer gemeente Zevenaar krijgt 100 meldingen wateroverlast

Brandweer gemeente Zevenaar krijgt 100 meldingen wateroverlast

GEM. ZEVENAAR – Door de extreme regenval is de brandweer van Zevenaar al vanaf donderdagavond 20.30 uur bezig met meer dan 100 meldingen van wateroverlast. Tot op dit moment is de brandweer onafgebroken in de weer met het oplossen van onveilige situaties die ontstaan zijn door de extreme regenval.

Door het grote aantal meldingen heeft de brandweer moeten prioriteren. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de meldingen waarbij water in woningen staat als eerste opgepakt. Een natte meterkast kan grote schade aanrichten. Daardoor komt de brandweer niet toe aan de meldingen van ondergelopen kelders en schuurtjes.

Water dat van binnen uit in de kelder is gelopen, wordt veroorzaakt door de hoge stand van het grondwater. Hier kunnen we momenteel niets aan doen. Het grondwaterpeil moet eerst zakken voordat het leegpompen van kelders weer zin heeft.

Daarnaast zijn het rioolstelsel en de afwateringssloten volledig gevuld met water. Het duurt zeker nog een halve dag voordat dit peil is gezakt en het water weer via het riool kan weglopen.

De gemeente heeft alles in het werk gesteld om de waterstand in de riolen zo snel mogelijk te laten zakken, zodat de overlast van ondergelopen kelders zal verdwijnen.

Mochten mensen nog vragen hebben over de wateroverlast dan kan men contact opnemen met de storingsdienst van de gemeente Zevenaar onder nummer 0316-595333.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.