Gemeente Brummen start met Burgernet

BRUMMEN – De gemeente Brummen wil starten met Burgernet. Dit is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om te werken aan een veilige woon- en werkomgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in de gemeente.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een vermist kind of heterdaad incidenten, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per sms met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.
Het is voor dit project wel nodig dat er voldoende mensen meedoen. De grens van Burgernetdeelname ligt op 4 procent van de bevolking. Momenteel neemt bijna 6 procent van de inwoners binnen de politieregio Noord- en Oost Gelderland deel aan SMS-alert. Deze groep deelnemers is groeiende. Daarom verwacht de gemeente dat die grens van 4 procent wel wordt gehaald.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.