Home / Klarenbeek / Bob Cruisinga Klarenbeekse schutterskoning

Bob Cruisinga Klarenbeekse schutterskoning

KLARENBEEK – Bob Cruisinga is vrijdag de nieuwe schutterskoning van Klarenbeek geworden tijdens de Oranjefeesten in het dorp. Hij loste het beslissende schot op de vogel waarop door mannen en vrouwen werd geschoten.

De koning van vorig jaar kwam naar beneden met een parachute. Richard Groot Koerkamp leek het eerst wel een beetje eng, maar eenmaal aan de grond liet hij weten het toch een fantastische ervaring te vinden.
Het vogelschieten voor volwassenen had dit keer maar met 143 mannen en vrouwen wat minder deelnemers. Zij waagden een poging om schutterskoning(in) te worden. In de eerste ronde beet de schutterskoning van vorig jaar Richard Groot Koerkamp het spits af. Met het 382ste schot werd Bob Cruisinga de grote winnaar en mag zich een jaar schutterskoning van Klarenbeek noemen. Edmund Buitink schoot de staart, Hennie de Croon de rechter vleugel, Karel Jansen de linker vleugel en Annie Hurenkamp de kop.
Bij de jeugd waren er 75 deelnemers. Jesse Diks werd de jeugdkoning. Ruben Denekamp won de tweede prijs en Emiel Dijkhof de derde.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.