SWB werkt met nieuwe methodiek: EVC

BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen werkt sinds kort met een nieuwe methodiek: Erkenning Verworven Competenties (EVC). De deelnemers zijn er blij mee. Karin van Aalst en Ellen Lammersen, projectmedewerkers sociale activering, hebben deze methodiek geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat volgend jaar meerdere vrijwilligers met EVC aan de slag gaan.

De kennis en vaardigheden die iemand bij het leren verwerft, kan zichtbaar worden gemaakt via een EVC-procedure. EVC maakt duidelijk wat iemand al weet en kan. Daarnaast maakt EVC duidelijk waar nog ontwikkelpunten liggen zodat deze persoon gericht kan toewerken naar een bepaald doel.
EVC is ontstaan doordat is gebleken dat veel mensen wel ervaring hebben, maar geen diploma’s. Daardoor blijft de aanwezige kennis en ervaring in een groot aantal situaties onderbelicht. Een goed voorbeeld hiervan zijn vrijwilligers; mensen die veel ervaring in de praktijk hebben, maar die dit nergens op papier kunnen terugvinden. Voor deze doelgroep is EVC een goede manier om opgedane competenties in beeld te brengen.
In het najaar start de Vrijwilligerscentrale een tweedaagse cursus voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Brummen. Het doel is dat vrijwilligersorganisaties zelf met deze methodiek aan de slag kunnen gaan met hun eigen vrijwilligers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.