Filters buitenbad Rheden krijgen opknapbeurt

RHEDEN / DE STEEG – De filters van het openlucht zwembad in Rheden krijgen nog dit jaar een opknapbeurt. Ondanks dat het nog niet duidelijk is wat er in de toekomst met het buitenbad gaat gebeuren, wil het college de kwaliteit van het zwemwater voor 2011 in ieder geval garanderen.

Een renovatie van de filterinstallatie is een onderdeel van een grootschalige opknapbeurt van het zwembad. Zolang er door de Rhedense politiek nog niet is bepaald wat er met het bad moet gebeuren, wil het college echter nog geen beslissing nemen over de grootscheepse opknapbeurt. Rheden buigt zich momenteel met de dreigende bezuinigingen in het achterhoofd over wettelijke en niet-wettelijke taken van de gemeente. Ook de toekomst van de Rhedense zwemaccommodaties zal hierbij de revue passeren. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk wat het binnenbad De Dumpel in Velp te wachten staat. Een verbetering van de filters van het Rhedense buitenbad is echter cruciaal om het in 2011 nog te kunnen gebruiken. ¨We willen een tijdelijke sluiting van het zwembad voorkomen door te voldoen aan de wettelijke normen¨, laat het college weten. ¨Belangrijk is dat er zwembadwater geleverd wordt van onbesproken kwaliteit.¨ De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de controle van het water in de Gelderse zwembaden. Voldoet het water niet aan de eisen, dan gaat het zwembad op slot totdat de waterkwaliteit weer in orde is. In 2012 wordt de wet voor de kwaliteit van zwembadwater verder aangescherpt.

Uit een inspectie van de filterinstallatie in Rheden, die vanaf 1993 wordt gebruikt, is gebleken dat deze aan de binnenzijde diepe roestvorming vertoont. Ook zijn de drie filtersteunlagen, bestaande uit grind en zand, aan vervanging toe. Een woordvoerster van de gemeente Rheden laat weten dat de renovatie van de filters 75.000 euro kost. De klus wordt in september uitgevoerd, als het zwembad in ´winterslaap´ is. Voor een grote renovatie van het zwembad heeft Rheden eerder al 1,1 miljoen euro gereserveerd, maar de Rhedense gemeenteraad moet op een later moment nog besluiten of het er hier daadwerkelijk van komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.