Lekker op de trekker

HOOG-KEPPEL – Zondagmorgen rond tien uur werd het erg druk in Hoog-Keppel. Maar liefst 160 tractoren stonden er op het terrein opgesteld. OCK (Oldtimer Club Keppel) had wederom een toertocht uitgezet voor oude tractoren. Voor Regiobode reed Hanny ten Dolle mee.

Dit jaar werd het evenement voor de tiende keer georganiseerd. Aangezien uw verslaggever al jaren hierover een berichtje en foto in de krant zet, werd ze dit jaar uitgenodigd eens zelf mee te rijden. Echter was er een probleempje; uw verslaggever had nog nooit op een tractor gereden!
Geen nood, vond de familie Jansen, een weekje voor de tocht een spoedles tractor rijden en dan was het zo gepiept. Zo gezegd zo gedaan. Dus zondagmorgen na een heerlijke kop koffie en een snee krentenbrood de oude Hanomag starten en rijden maar!
Ho even, er doen 160 tractoren mee, dus voor iedereen vertrokken is duurt het wel even en invoegen in de colonne is even lastig. Maar nadat dit gelukt was werd er over schitterende buitenwegen gereden onder een heerlijk zonnetje, dus heerlijk genieten van wegen waar je normaal niet komt. Als sluitstuk reed er de bezemwagen, een tractor met oplegger om eventueel een machine die stuk gaat mee terug te kunnen nemen.
Zijn de nieuwe tractoren van tegenwoordig automaten, deze oude moet je nog schakelen en ook dat gaat beslist niet zo soepel als in een auto. Zelfs gas geven is een inspannende bezigheid. Bij iedere plek waar afgeslagen of een weg overgestoken moest worden, stonden de verkeersregelaars en natuurlijk heel veel toeschouwers.

Halverwege de tocht stonden er twee heren Jansen langs de kant met schalen kaas en worst en onder het rijden door een stukje pakken, ook dat lukt wonderwel. Tegen half één terug op de startplaats en proberen de tractor een beetje fatsoenlijk te parkeren. Een uurtje rust met tijd voor de lunch, een broodje beenham, zalig.
Dan nog de middagroute en ook die was weer perfect georganiseerd, maar uw verslaggever leek het maar beter deze niet meer te rijden. Voor een volgende keer eerst maar eens trainen, want spierkracht heb je hiervoor wel nodig. Een heerlijke dag en geweldig om het nu eens te zien vanaf de kant van de rijders. Ook deze dag veel bewondering gekregen voor de tractorrijders en de organisatoren, want zo eenvoudig als het lijkt is het toch niet. De organisatie door de familie Jansen en familie staat als een huis en werkelijk overal is aan gedacht en alles loopt als een gesmeerde ehh… trekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.