Velpse kinderen willen skatebaan op plek hondenveldje

VELP – Liever een skatebaan dan een hondenveldje, luidt de wens van bijna zestig kinderen uit Velp. Ze willen dat op de plaats van de geplande en bediscussieerde hondenuitlaatplaats bij appartementencomplex De Binnentuin in Velp-Zuid een skatebaan komt.

De jonge initiatiefnemers Tessa Bronkhorst en Sjoerd Vlug trokken vorige week vrijdag naar het gemeentehuis in De Steeg om de ingezamelde handtekeningen aan sportwethouder Ronald Haverkamp te overhandigen. Die beloofde op zijn beurt het idee van de kinderen nader te onderzoeken. Zodra het college na de zomervakantie weer op volle sterkte is, zal Haverkamp de aanleg van een skatebaan met zijn collega-wethouders bespreken. Hierbij zal onder meer worden gekeken naar de kosten. De aanleg van een hondenuitlaatplaats bij De Binnentuin zorgde enkele maanden geleden voor commotie. De bewoners van het appartementencomplex uitten hun zorgen over toekomstige stankoverlast en gezondheidsrisico´s door uitwerpselen. Het hondenveldje was jaren geleden op verzoek van buurtbewoners door de gemeente Rheden meegenomen in de planontwikkeling voor de omgeving van het appartementencomplex. Mocht er op de beruchte plek een skatebaan komen, dan is het de vraag of de viervoeters op een andere locatie in de wijk legaal hun dagelijkse boodschap mogen lossen. De gemeente Rheden laat weten nog steeds in gesprek te zijn met de bewoners van De Binnentuin over de uitlaatplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.