Home / Klarenbeek / Klarenbekers vermaken zich op kermis

Klarenbekers vermaken zich op kermis

KLARENBEEK – De Oranjevereniging Klarenbeek heeft de bewoners weer een vrolijk en afwisselend programma geboden. Drie dagen gezellig feest met sport, spel en veel muziek. Het weer werkte prima mee. Alle dagen was het erg druk op het feestterrein aan de Broekstraat.

De Oranjefeesten begon dit keer al vroeg al op vrijdagmiddag. Het bestuur wil ook personen met een geestelijke of lichamelijke beperking betrekken in de feestvreugde. Volop glunderende gezichten van cliënten van de zorginstellingen in de omgeving. De opkomst was geweldig, zo’n 150 met hun begeleiders. Ze konden maar niet genoeg krijgen van de attracties, van de draaimolen, de spin en vooral de botsauto’s waren in trek. Soms met z’n tweeën maar vaak ook alleen stuurden de bezoekers de auto’s kris kras over de baan. Vooral als er flink gebotst werd klonk een gulle lach. Peter Arends vermaakte de gasten met zijn muzikale programma.

Zaterdag was het de beurt aan de Klarenbeekse schooljeugd. Voor de jeugd was er dit keer volop vermaak met de Highland Games kids. Ook het publiek, bestaande uit ouders en grootouders, vermaakten zich bij dit spel.
De volksspelen zijn niet weg te denken op de Klarenbeekse kermis. Ook nu koos de werkgroep voor de vorm van een zeskamp. De conditie van de deelnemers werd zwaar op de proef gesteld. De zaterdag werd afgesloten met de feestknallers van de formatie Dayland Superband.

Al enkele jaren is het gebruikelijk dat de zondagmorgen wordt geopend met een oecumenische dienst. Personen van de Protestantse Gemeente en Katholieke parochie in Klarenbeek stelden de liturgie samen. Dominee Yvette van Neck en Gerda Jansen gingen voor in deze dienst. Een koor samengesteld uit zangers en zangeressen van beide kerken verleenden hun medewerking. Ongeveer 325 personen woonden de dienst bij.

Na de koffie met krentewegge betrad het shantykoor De Trossen Los uit Twello het podium in de grote feesttent. Het koor zong een selectie gezellige liedjes over de zee, vissers en de vrouwen. Ieder kon gezellig meezingen.
Het middagprogramma werd gevuld met het optreden van de houthakkers van het Stihl Timber Team (foto). Het demonstratieteam uit Lemelerveld had machines, gereedschap en boomstammen gereed gezet om het talrijke publiek op de kermis in Klarenbeek met een leuke show te verrassen. De mannen bleken ware krachtpatsers te zijn. Met een vlijmscherpe bijl werd een stam in ruim een halve minuut doorgehakt. Zelfs op drie meter hoogte hebben de mannen er geen moeite mee. Met de motorzaag worden nauwkeurig figuren gezaagd.

Zondagmiddag was er ook volop muziek. Eerst ’s middags het optreden van het duo Carlo en Ray. Daarna de kleurig uitgedoste mannen van het dweilorkest Blaas of Glorie met volksliedjes, gevolgd door Scrum met een powerfolkfeest en de formatie Fragment. Een vrolijke mix van smartlappen en toppers bracht de zanger Peter Beense als afsluiting voor een volle tent – foto Ronny te Wechel
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.