Home / Giesbeek / Schuttersfeesten Giesbeek

Schuttersfeesten Giesbeek

GIESBEEK – De traditionele schutters- en volksfeesten in Giesbeek starten op donderdagavond 2 september met voor de jeugd het kruisboogschieten en vrijdagavond een disco in het clubgebouw. De schuttersfeesten duren tot en met dinsdag 7 september en vinden plaats in en rond de feesttent op het dorpsplein.

Ook worden de erebogen opgebouwd en deze worden bezocht door koning- en keizerpaar, bestuur, officieren en commandanten. Op zaterdag 4 september is er voor de jongste jeugd een oergezellige middag in de feesttent met een optreden van de Tikkie, Tiko en Taco Show.
Zaterdag is er vanaf 20.30 uur een optreden van showorkest Commercial Break. Zondag wordt om 10.30 uur begonnen met een schuttermis in de St. Martinusparochie. Om 13.15 uur start de optocht met de Schutterij en de plaatselijke muziekkorpsen, het koningspaar Tonnie en Marga Reessink en keizerspaar Jan en Miek Pelgrim in de koets. Om 15.00 uur vindt de officiële opening door het College van Burgemeester & Wethouders van Zevenaar plaats in de schutterstent waarna tot 18.00 uur gedanst kan worden op muziek van The Perfect Showband. Zondag begint de dansmuziek om 20.30 uur.
Maandag 6 september om 09.00 uur lost burgemeester de Ruiter het openingsschot voor het vogelschieten. De dames starten om 09.15 uur en om 11.00 uur gaat de strijd om het koningsschap beginnen. Wanneer de Koning bekend is, wordt deze om 13.00 uur geïnstalleerd. Om 19.15 uur wordt het nieuwe koningspaar opgehaald en met muziek richting de feesttent gebracht. Om 20.30 uur begint daar het dansorkest te spelen.
Dinsdag om 09.30 uur wordt het koningspar opgehaald door de Schutterij met muziek en naar de feesttent gebracht waar dan de volksspelen al zijn begonnen. Van 12.30 tot 16.00 uur is er dansmuziek door orkest The Perfect Showband. Om 16.00 uur worden de prijzen van de volksspelen uitgereikt door de nieuwe Koning. Om 20.30 uur begint de avond met dansmuziek met een live optreden van Vinzzent.

www.schutterijemmgiesbeek.nl
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.