RTV Veluwezoom wil ook in Rheden en Rozendaal uitzenden

EERBEEK – RTV Veluwezoom, de publieke lokale omroep voor de gemeente Brummen, wil ook voor de gemeenten Rheden en Rozendaal gaan uitzenden. De omroep heeft een aanvraag daarvoor ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

De licentie voor de gemeenten Rheden en Rozendaal is nu nog in handen van de Micro Omroep Stichting (M-FM / TV Rijn-IJssel), maar deze licentie loopt 17 oktober af. Iedere vijf jaar bekijkt het Commissariaat voor de Media of een licentie van een publieke lokale omroep verlengd wordt. Ook nieuwkomers mogen een aanvraag indienen. Het Commissariaat voor de Media kan maar aan één organisatie de licentie geven en daarom wordt er momenteel bekeken welke organisatie het meest representatief is voor gemeenten Rheden en Rozendaal. Daarvoor wordt onder meer advies gevraagd aan beide gemeenten.
Momenteel is de licentie in handen van het bestuur van M-FM (Micro Omroep Stichting). Wat betreft uitzendingen, kabelkrant en website ligt M-FM echter volledig op z’n gat. Er worden geen programma’s en items gemaakt. In maart hebben namelijk alle vrijwilligers van de Micro Omroep Stichting na een verschil van inzicht over de toekomst van de omroep het vertrouwen in het bestuur opgezegd. Desondanks is het bestuur blijven zitten en zijn, op één na, alle vrijwilligers opgestapt. Zij hebben zich nu aangesloten bij RTV Veluwezoom.

“We willen dolgraag weer aan de slag”, zegt Thea Bremer uit Rheden namens de oud-vrijwilligers van M-FM / TV Rijn-IJssel. “We hebben jarenlang laten zien wat we kunnen en we willen ons betrouwbare en onafhankelijke journalistieke werk graag voortzetten. We gaan de programmering van RTV Veluwezoom uitbreiden met nieuws en informatie gericht op Rheden-Rozendaal maken. Zeker met de knowhow van de organisatie van RTV Veluwezoom kan dit alleen maar beter worden”

RTV Veluwezoom is de publieke lokale omroep voor de gemeente Brummen. Vanuit de studio in Eerbeek verzorgen ongeveer 35 vrijwilligers radio- en (tekst) tv-uitzendingen. Daarnaast is er op de website www.rtvveluwezoom.nl dagelijks actueel nieuws en andere regionale informatie te lezen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.