Home / Doesburg / Elf Steden Rally ronkt door Doesburg

Elf Steden Rally ronkt door Doesburg

DOESBURG – De Elf Steden Rally Achterhoek, is een rally met historische auto’s. De route voerde langs elf steden in de Achterhoek en net in de Liemers dus Doesburg. In iedere stad is er een bijzonder punt waar de rijders een informatiemapje en een kaartje met speciale foto overhandigd krijgen. Aan het eind moeten ze dus elf kaartjes hebben om kans te maken de rally te winnen. De kaartjes zelf vormen dan de catalogus voor de veiling. In Doesburg stopten de rijders op de Paardenmarkt voor Galerie 8R waar ze een foto kregen van een schilderij genaamd de Roode Toren. Op dit schilderij is een heuse rode toren te zien. Al heeft Doesburg wel een museum de Roode Toren en toren in de kleur rood niet. “Dat is de vrijheid van de schilder”, zegt Ad van den Brink. Samen met Marga Bles heeft hij Galerie 8R. Het originele schilderij werd zaterdagavond in ‘s Heerenberg geveild met de andere tien kunstwerken. De opbrengst hiervan is voor de bestrijding van kanker – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.