Geen klassieke klanken meer op Calluna

DIEREN – Op het Callunaplein in Dieren zijn voortaan geen symfonieën van Mozart en Beethoven meer te horen. De muziek was bedoeld om hangjongeren uit het winkelgebied te weren, maar de winkeliers hebben de maatregel stopgezet.

Volgens Willem te Hennepe, voorzitter van winkeliersvereniging Calluna, is de maatregel niet meer nodig. ¨Het gaat hier nu redelijk goed¨, geeft hij aan. ¨De politie surveilleert vaker en er is inmiddels een aantal personen aangehouden.¨ Eerder dit jaar hadden winkeliers op het Callunaplein te kampen met overlast en vandalisme van groepen jongeren. Het idee om klassieke muziek te gebruiken om de jongerenoverlast terug te dringen, is volgens Te Hennepe destijds ontstaan in een overleg tussen de winkeliersvereniging, de politie en de gemeente. Ook op andere plekken in Nederland waren Bach en zijn collega´s al ingezet om hangjongeren uit winkelcentra te weren. In Dieren heeft het experiment twee maanden geduurd. Het winkelend publiek op het Callunaplein kon de klassieke muziek over het algemeen echter niet waarderen. Te Hennepe: ¨Sommige winkeliers kregen klachten van klanten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.¨ De klassieke klanken zijn ook om deze reden vervangen door modernere tonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.