Home / Bronkhorst / Walk the line: muziekfilm in Park ‘t Goor

Walk the line: muziekfilm in Park ‘t Goor

BRUMMEN – Donderdag was het na veel dagen van regen, een mooie rustige zomerse dag. En hoewel het geen zwoele avond was, werd het door een bijna volle maan, een heel mooie zomeravond: ideaal voor de Brummense Buiten Bios!

Rond 20.45 uur kwamen de eerste bezoekers aangelopen, beladen met stoeltjes, dekens en tassen met versnaperingen. Eén bezoekend stel wist niet dat je je eigen stoel moet mee nemen, maar geen nood: ze haalden de achterbank wel even uit hun Eend..

Eenmaal geinstalleerd startte om 21.00 uur het voorprogramma waarin aandacht wordt besteed aan de sponsoren. Met hun financiele steun is het elk jaar weer mogelijk om 1 a 2 keer de Brummense Buiten Bios te laten draaien.
In het hoofdprogramma werd ditmaal de film ‘Walk the line’ vertoond, een fantastische biografie van countryicoon Johnny Cash. Een prachtige muziekfilm, die het muziekale en dramatische leven van Johnny Cash (gespeeld door Joaquin Phoenix) en zijn huwelijk met June Carter Cash (door Reese Witherspoon), goed in beeld én geluid bracht.
Dat beide acteurs alle liedjes zelf zingen, maakt het des te knapper. Het is geheel terecht dat Reese Witherspoon met de vertoking van deze rol een Oscar heeft gewonnen voor ‘beste actrice’. Het aangrijpende verhaal was doorspekt met thema’s als dood, liefde, verraad, zonde en geloof: thema’s die steeds de kracht hebben uitgemaakt van de muziek en de minimalistische stijl van Cash.

De Brummense Buiten Bios werd ditmaal bezocht door ca 75 bezoekers. Het waren er minder dan de vertoning in juli, maar minstens zo gezellig: plopgeluiden van opengetrokken flessen wijn, geritsel van chipszakjes die doorgegeven worden, zachtjes meezingen met bekende nummers en het samen genieten van een mooie film op de prachtige locatie in Park ’t Goor, maakten ook deze editie van de BBB voor de aanwezigen tot een groot succes.
De speelfilm is vertoond op een groot scherm van 7 x 4 meter met professionele apparatuur die onder andere ook bij ‘Film in ’t Park’ in Breda gebruikt wordt. Doordat het beeldscherm een halve meter verhoogd was ten opzichte van de vorige edities had men ook ‘achterin’ goed zicht op het doek.

De volgende editie van de Buitenbios is op de laatste donderdag voor en de eerste donderdag na de zomervakantie van 2011. De organistie geeft het publiek opnieuw de kans om invloed uit te oefenen op de filmkeuze. Dit kan via telefoonnummer 06-23380958 of via www.brummensebuitenbios.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.