Hertenbronstexcursies op de Veluwe

LOENEN / BEEKBERGEN – Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen houdt eind september een aan aantal bronstexcursies op de landgoederen Loenermark bij Loenen en Bruggelen bij Beekbergen. Deelname is gratis, maar alleen mogelijk als men begunstiger is of wordt van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Opgeven is noodzakelijk en kan vanaf maandag 6 september via tel. 026 – 3552995 op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Per opgave kunnen er vier personen mee op bronstexcursie. Boswachters gaan met de deelnemers op zoek naar bronstige edelherten. Meestal wordt er een tijd gewacht aan de rand van een open plek in het bos en dan is het maar hopen dat de herten zich laten zien en dat de mannetjes luid burlen of met elkaar in gevecht gaan. De duur van de excursie is afhankelijk van het succes.
De excursie is op zaterdag 25 september en maandag 4 oktober om 18.00 uur op de Loenermark en start vanaf parkeerplaats (schaapskooi) aan de Droefakkers in Loenen. Op zaterdag 2 oktober vindt de excursie plaats op landgoed Bruggelen en start men om 06.00 uur vanaf parkeerplaats Englanderholt, ten noordwesten van Beekbergen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.