Normaal viert verjaardag met jubileumtour

HUMMELO – De Achterhoekse band Normaal staat aan de vooravond van een groot verjaardagsfeest. De rockband bestaat 35 jaar en pakt om deze reden maximaal uit met de jubileumtour ‘Normaximaal’.

De band treedt ook in deze regio op. Op vrijdag 27 augustus staat er een optreden in Beekbergen op het programma. Eind september vindt er een groot spektakel plaats in Hummelo, de geboortegrond van zanger Ben Jolink. “We hebben er oerend veel zin in”, zegt Jolink. De Achterhoekers zetten 35 jaar geleden de nederpop volledig op zijn kop. Het allereerste optreden van Normaal was op Hemelvaartsdag 1975 in het openluchttheater van Lochem. De band introduceerde de dialectrock. Sindsdien is Normaal een fenomeen. Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum zag dit voorjaar het boek ‘ik zeg oeh…! 35 jaar deurdonderen!’ het levenslicht. Het boek geeft een overzicht van de rijke historie van de band, voorzien van honderden foto’s: de concerten, de stunts en de vele buitenlandse reizen die Normaal maakte. Ook wordt er uitvoerig ingegaan op de betekenis van de band voor de nederpop. Professor Tom ter Borgt, hoogleraar populaire muziek aan de Universiteit van Utrecht, geeft in het boek uitleg over de cultuurhistorische waarde van Normaal. Cabaretier Herman Finkers, fan van het eerste uur, vertelt over de rol die de band speelde bij de emancipatie van het platteland.

www.normaal.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.