Home / Doesburg / Toporganist speelt in Martinikerk

Toporganist speelt in Martinikerk

DOESBURG – Organist Kees van Eersel neemt op donderdag 26 augustus plaats achter het orgel van de Doesburgse Martinikerk. In de serie zomeravondorgelconcerten speelt hij werken van Johann Bernard Bach, Philip Pool, César Franck en anderen.

Kees van Eersel volgde na zijn eerste orgellessen in de zestiger jaren een brede vakopleiding aan de conservatoria in Rotterdam en Utrecht. In Parijs behaalde hij de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding. Van 1974 tot 2009 was hij organist van de Grote Kerk in Goes. Hij is stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere. Hij gaf concerten in onder meer Londen, Riga en in kathedralen in Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk. Hij is tevens dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble. Het concert in de Martinikerk begin om 20.00 uur. De toegang kost 8,50 euro, 65-plussers mogen voor 7,50 euro naar binnen. Donateurs van StiDoMu betalen 6,50 euro.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.