Houtsculpturen in Martinikerk

DOESBURG – Houtsculpturen van Wim Rutten en schilderijen van Wil Schuiling-Rutten en Marja Janssen-Rutten zijn van 28 augustus tot en met 30 september te zien in de Martinikerk in Doesburg.

Wim Rutten werkt al van jongs af met hout. Het zijn vooral de lijnen en accenten in het hout die bepalen hoe de sculpturen eruit gaan zien. Taxushout heeft zijn voorkeur door de verschillen in kleur, vezelstructuur en geur. Daarnaast werkt hij met linde, acacia, coniferen, kersen, essen en esdoorn.
Wil Schuyling werkt vooral met acryl. De natuur in zijn facetten komt in haar werk veel naar voren. Een enkele figuur wordt vaak geaccentueerd door een verrassende penseelstreek, of speciale vorm.
Marja Rutten verzamelt al haar hele leven dierenplaatjes en dat zie je ook nu nog in haar figuratieve werk, olieverf met paletmes. De expositie is van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen en op zondag 5 september van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. – Foto Marja Kip.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.