Spits op Giese kerktoren

GIESBEEK – Hij staat erop. Onder toeziend oog van vele toeschouwers is woensdag de spits op de nieuwe Giesbeekse kerktoren geplaatst. Een letterlijke kroon op het werk.

Giesbeek moet het sinds 1945 zonder kerktoren stellen. Toen de bezetter zich terugtrok, blies hij de toren op om te voorkomen dat de Geallieerden het als strategisch punt konden gebruiken. Na de oorlog werd de kerk zelf hersteld en weer in gebruik genomen. Voor een nieuwe toren was echter geen geld. Toch bleef Giesbeek de kerktoren missen. Een groep vrijwilligers ging aan de slag. De kerk is gerenoveerd en een nieuwe toren werd gebouwd. Hiervoor is de groep al lange tijd bezig met het bijeen sprokkelen van de benodigde financiën. Momenteel is er nog 50.000 euro nodig om alles financieel af te ronden en dus blijven de vrijwilligers actief. Zo staan zij zondag met een stand op de curiosa-, kunst- en antiekmarkt in Giesbeek om spulletjes te verkopen – foto Linda Peppelman
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.