Home / Regio / Fietsers verkennen Veluwezoom

Fietsers verkennen Veluwezoom

REGIO – De fietsers van de Rhedense Fiets4daagse hadden donderdag beter weer dan de eerste twee dagen. Toch waren er de eerste fietsdag meer dan duizend echte fietsliefhebbers uit het hele land, en zelfs uit België en Duitsland, naar Dieren gekomen om te starten bij sportcentrum Theothorne.

De deelnemers kwamen donderdag door een groot deel van Nationaal Park Veluwezoom. Voor diegenen die niet zo van heuvels houden, was er een vlakke tocht van 25 kilometer uitgezet. Wie de uitdaging wel aandurfde (25 en 40 kilometer), kreeg op de Mooiste Top van Nederland een ijsje aangeboden van de gemeente Rheden. In de ochtend onthulde wethouder Hans Elsenaar het bordje met de Mooiste Top van Nederland bij het Posbankmonument in Rheden. Deelnemers die één van de langste drie tochten reden, genoten van het bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum.

Op de eerste fietsdag waren er bij de start ballonnen ter ere van de vijftiende editie van de Fiets4daagse. Het natte weer van de eerste dag kon de pret bij de deelnemers niet drukken. Dinsdag werd onder andere Zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen bezocht. Voor de tweede dag hadden zich honderd deelnemers meer aangemeld dan voor de eerste regenachtige dag. Domein Hof te Dieren werd door de fietsers bezocht, waarna een rit langs de IJssel volgde.
Vrijdag is alweer de laatste dag. De fietsers brengen dan een bezoek aan de Achterhoek en de weersvoorspellingen zien er gunstig uit.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.