Home / Klarenbeek / Actiecomité inzameling oude metalen

Actiecomité inzameling oude metalen

KLARENBEEK – Het Actiecomité Inzameling oude metalen bestaat twee jaar. Het eerste doel van dit comité was gelden bijeen te brengen voor de restauratie van de kerktoren van de R.K. kerk in Klarenbeek. Met dit doel werd in september 2008 een grote inzamelingsdag gehouden, waar ruim vijftig vrijwilligers aan deelnamen. Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook door de vele materialen die Klarenbeek en omgeving hebben ingeleverd, werd dit een fantastische, onvergetelijke dag.

Mede door het enthousiasme van de mensen heeft het actiecomité besloten de inzameling van oude metalen voort te zetten. Sindsdien staat er permanent een container bij de familie Brugman aan de Polveensweg 25. De mensen vinden het prettig dat ze daar hun materialen kunnen inleveren en maken daar ook dankbaar en veelvuldig gebruik van. Inmiddels is de container al vele malen geleegd. De leden van het actiecomité, geholpen door vrijwilligers, sorteren de materialen en brengen zelf de wat kostbaardere materialen naar de firma Schrijver in Zutphen.

Het actiecomité heeft in onderling overleg met de Protestantse Gemeente in Klarenbeek besloten de opbrengst van oude metalen in 2010 te besteden aan het onderhoud van de Protestantse kerk en pastorie. Inmiddels heeft dit al 2040 euro opgebracht. De Protestantse Gemeente zal met ondersteuning van het actiecomité op zaterdag 2 oktober aanstaande ook een grote inzamelingsdag houden. Het actiecomité denkt na over aan welk doel het komend jaar de opbrengsten kunnen worden besteed. Intussen kan men materialen blijven inleveren: metalen: ;ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen zonder banden, witgoed zoals wasmachines, drogers en vaatwassers, accu’s en elektriciteitskabels. Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies in geleverd worden.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.