Palmpaasoptocht in 1958

DIEREN – Henk van Gijzen uit Oegstgeest verbleef in 1958 als dertienjarige een aantal maanden in Koloniehuis Ketelaar in Ellecom. Toen al was zijn hobby fotografie en in Dieren maakte hij dit kiekje op de palmpaasoptocht. Van Gijzen is op zoek naar deze kinderen.

“In 1958 verbleef ik, toen 13 jaar oud, een aantal maanden in Koloniehuis Ketelaar in Ellecom. Toen al was, en is nog steeds, mijn hobby fotografie. Daarom had ik mijn (allereerste) camera meegenomen, een eenvoudig Kodak box, die ik bijna overal mee naar toe nam.
Begin april wandelde onze groep (oudste jongens) naar Dieren. Nu weet ik niet meer of dat speciaal was om naar de Palmpasenoptocht te gaan kijken of dat het toeval was dat we daar liepen toen deze voorbij kwam, maar in elk geval kwam er een groep kinderen voorbij met een mooi versierde ‘Palmpaas’. De kinderen die op de foto staan, liepen achteraan in de groep. Aan, naar ik aanneem de moeder, vroeg ik of ik ze op de foto mocht zetten. Voor ze toestemming gaf, vroeg ze of ze daarvoor moest betalen. Uiteraard was dat niet de bedoeling en toen ik dat gezegd had, mocht het. Volgens mij is de foto genomen in de straat waar de rijwielfabriek van Gazelle in gevestigd was, maar dat weet ik niet zeker meer.
De kinderen die op de foto staan, zijn volkomen onbekend voor mij en ik heb ook geen naam en adres gevraagd, zodat ik ze nooit de foto heb kunnen sturen. Uiteraard heb ik geen idee of ze nog ergens in Dieren of omgeving wonen en of ze nog in leven zijn. Maar het zou leuk zijn als deze foto, na meer dan 50 jaar, nog ‘afgeleverd’ kan worden.”

Henk van Gijzen heeft nog meer foto’s gemaakt tijdens zijn verblijf in Ellecom in 1958. Deze heeft hij op een website geplaatst:www.koloniehuisketelaar.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.