Home / Bronkhorst / Brummen zet KV Turbulas op straat

Brummen zet KV Turbulas op straat

BRUMMEN – Omdat Korfbalvereniging Turbulas weigert akkoord te gaan met huurverhoging voor de accommodatie op sportpark de Hazenberg, heeft de gemeente Brummen de huurovereenkomst op opgezegd. Per 1 september 2011 heeft de vereniging geen veld meer om op te spelen.

“Op dinsdagmiddag heb ik als secretaris van KV Turbulas een telefoontje gekregen van de wethouder van sport”, aldus Harry Peters in een eerste reactie. “Hierin deelde zij het volgende mede: door de raad is besloten dat ons huurcontract per 01-08-2010 is opgezegd. Dit houdt concreet in dat we per 01-08-2011 geen speelveld meer hebben.”

Al in 2004 besloot de gemeenteraad van Brummen de tarieven voor het gebruik van de gemeentelijke accommodaties voortaan anders te berekenen. De tarieven zijn sindsdien gebaseerd op de kosten die de gemeente maakt. Deze worden doorberekend aan de gebruikers. In 2007 stelde de gemeenteraad een nieuw huurtarief voor aan KV Turbulas, waarbij de prijs per jaar stapsgewijs opgevoerd zou worden. Ook is een nieuw huurcontract voorgesteld.
Alle Brummense verenigingen hebben een nieuwe huurovereenkomst getekend. Zo niet Turbulas, waar men niet tevreden was met het nieuwe voorstel, dat in september 2008 werd voorgelegd. “Het bestuur en de gemeente hebben hierover nog gesprekken gevoerd om tot een passende oplossing te komen. Helaas hebben deze gesprekken niet opgeleverd wat wij als KV Turbulas in gedachten hadden. Wat de gevolgen konden zijn, wisten we op dat moment nog niet”, aldus secretaris Peters op de site van Turbulas.

Ook de gemeente is ontevreden over het resultaat van dit overleg en heeft daarom besloten de huidige huurovereenkomst, die al stamt uit 1988, op te zeggen. “Het gemeentebestuur betreurt het dat de Brummense korfbalvereniging, ondanks veelvuldig overleg in de afgelopen twee jaar, niet is overgegaan tot het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst”, laat men weten. Wat de volgende stappen van KV Turbulas zijn, is nog niet zeker. Zolang de voorzitter met vakantie is en het bestuur niet bij elkaar is geweest, doet de vereniging nog geen uitspraken.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.