Bedrijfsleven tegen afsluiting Hummeloseweg

LAAG KEPPEL – Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de verladersorganisatie EVO zijn tegen een verbod voor het vrachtverkeer op de Hummeloseweg in Laag-Keppel. Volgens de organisaties zullen de economische gevolgen van de afsluiting aanzienlijk zijn. Daarnaast verwachten zij dat het op andere wegen drukker zal worden.

De provincie Gelderland is van plan op het wegvak eenrichtingsverkeer in te voeren en de weg verboden terrein te maken voor vrachtwagens. De maatregel wordt ingevoerd zodra de westelijke rondweg rond Hummelo, de N314, gereed is. Het verkeersbesluit moet nog wel door de provincie worden genomen. “Het college van Bronckhorst heeft al aangegeven in te zullen stemmen met de plannen”, blikt TLN alvast vooruit.

De Hummeloseweg vormt de verbinding tussen Hummelo en Laag-Keppel. Vrachverkeer van en naar Steenderen en Zutphen en vrachtverkeer tussen Zelhem en Doesburg moet straks omrijden via de Sliekstraat en de Rijksweg. Dit zorgt voor een omweg van een aantal kilometers, verwacht de vrachtwagenbranche. “Als gevolg van deze extra te rijden afstand zal de directe schade voor de ondernemers op jaarbasis 1 tot 1,5 miljoen gaan bedragen”, stellen TLN en EVO in een persbericht. “Volgens de provincie rijden er in 2020 dagelijks ongeveer duizend vrachtauto’’s over de weg bij Hummelo.” Beide organisaties roepen de provincie op om de gevolgen van de maatregel goed mee te wegen in de besluitvorming. Bovendien wordt het als gevolg van de afsluiting op andere wegen in de omgeving een stuk drukker, aldus TLN en EVO. “Het betreft hier niet alleen vrachtverkeer maar ook personenverkeer dat in zuidelijke richting moet omrijden.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.