Uitbreiding golfbaan Engelenburg van de baan

BRUMMEN – De uitbreiding van de golfbaan bij Kasteel Engelenburg in Brummen gaat niet door. Golfers zullen het moeten blijven doen met negen holes, in plaats van de achttien waar een tijd lang sprake van was.

In 2003 is de bestaande negen-holes golfbaan aangelegd bij landgoed Groot Engelenburg. Twee jaar later kwam grondeigenaar Fortis, nu Verzekeraar ASR, met het plan voor uitbreiding van de baan tot achttien holes. Er is sindsdien wat tijd overheen gegaan, maar in 2008 is een eerste stap gezet in de verdere realisatie van de plannen. Er is een boerderij aangekocht, die zou gaan dienen als clubhuis voor de golfers. Het bleek de afgelopen zeven jaar moeilijk de benodigde vergunningen te krijgen, vandaar dat de plannen nog steeds niet zijn uitgevoerd.

John Agricala, directeur van Kasteel Engelenburg, en rentmeester Eelce Schurer van grondeigenaar ASR hebben inmiddels besloten af te zien van verdere uitbreiding. Hier is voor gekozen omdat de huidige baan eigenlijk ook best voldoet. Sinds de golfbaan twee jaar geleden weer in beheer is van Kasteel Engelenburg, zijn leden, hotelgasten en greenfee-spelers volgens beide partijen tevreden over de kwaliteit van de baan. De negen holes zijn bovendien winstgevend, waardoor uitbreiding niet nodig is. Gezien de ontwikkelingen in de golfbranche is het volgens Agricola en Schurer niet verstandig de benodigde vier miljoen euro te investeren in uitbreiding van de baan en verbouwing van de boerderij. Doordat de uitbreiding niet doorgaat, heeft eigenaar Agricola weer mogelijkheden om verder te investeren in de kwaliteit van de huidige baan. Het kwaliteitsbeleid werpt volgens hem zijn vruchten af, wat blijkt uit het toegenomen aantal leden in de afgelopen twee jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.