Home / Lieren / Bundel ‘Nieuw leven’ van Willy Berends

Bundel ‘Nieuw leven’ van Willy Berends

LIEREN – Willy Berends-Hurenkamp uit Lieren heeft een nieuw boekje geschreven. De gedichtenbundel ‘Nieuw Leven’ werd vorige week gepresenteerd bij de opening van een expositie van haar schilderijen in Lieren. Het boekje kreeg veel belangstelling. Ook de expositie werd druk bezocht.

Een kind verliezen, is het ergste dat een ouder kan overkomen. De zoon van Frans en Willy Berends overleed op 19-jarige leeftijd op 16 maart 1997. Willy verwerkte het grote verlies door haar gevoelens op te schrijven. Het resultaat hiervan werd uitgegeven onder de titel ‘Waarom nou jij’. Na het boek begon voor haar een nieuwe levensfase. Willy ging schilderen en pakte andere activiteiten op. Ook maakte zij gedichten. Deze gedichten zijn onlangs samengevoegd in een bundel met de titel ‘Nieuw leven’. In het boekje staan, naast de gedichten, foto’s van haar schilderijen.
Metje Hurenkamp-Blaak schreef in het voorwoord: “Zij werd gestimuleerd om haar verwerkingsproces in gang te zetten en het te uiten in de kunst. Niet alleen voor haarzelf maar juist ook voor andere mensen, gaat het ‘Nieuwe leven’ de wijde wereld in.” Willy Berends zegt er over: “Door de zoektocht naar nieuw leven is mijn hart geraakt door kunst, door te geven door inspiratie aan een nieuwe tijd. In sfeer en kleuren op het doek daar waartoe mijn hart mij leidt” – foto Martien Kobussen

Het boekje Nieuw leven is verkrijgbaar bij Willy Berends, Kanaal Zuid 280, Lieren, tel. 055-5062591. Het boekje kost 14,95 euro.

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.