Home / Eerbeek / Veterane- en klassieke toertocht

Veterane- en klassieke toertocht

EERBEEK – Alweer voor de 27e keer vond zondag de toertocht voor veterane en klassieke motoren plaats in Eerbeek. De eerste start was om 11.00 uur bij de Korenmolen, waar later op de dag ook de pauze werd gehouden.

Dit jaar waren er rond de 250 deelnemers; iets minder dan vorig jaar. toen waren er 278. Er deden ongeveer 40 veteranen aan de tocht mee. De rest bestond uit motoren van voor 1940, klassiekers, motoren ouder dan 25 jaar en een aantal klassieke brommers. Dit jaar was ook de Spartaclub weer van de partij met verschillende motoren. Henk Versteeg, oud-organisator en dit jaar degene die de motors wegpraatte, vertelt dat de oudste deelnemende motor uit 1910 tot 1914 komt. “Het is een New Hudson die je aan moet fietsen”.
“De oudste deelnemer dit jaar bij de motoren was 92 jaar oud en de jongste ongeveer twintig,” vertelt Versteeg enthousiast. “Er waren zelfs families waar de vader, moeder en dochter meedeed”. Mensen uit heel Nederland waren naar Eerbeek gekomen om deel te nemen aan de toertocht. “Uit het Noorden, ik geloof uit Groningen, had iemand een hele oude Sidma uit de jaren ’15 tot ’20,” vertelt de oud-organisator. “Ook bij de bromfietsers zaten er bijzondere exemplaren tussen. Zoals bijvoorbeeld de Honda Bendley”.
De organisatie en deelnemers hadden geluk gehad met het weer. Het bleef droog en de toertocht is prima verlopen. Er zijn geen ongelukken gebeurd. – Foto Ronny ten Wechel.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.