Home / Doesburg / Eindelijk begin geluidswal langs N317

Eindelijk begin geluidswal langs N317

DOESBURG- Al ongeveer een kwart eeuw willen de bewoners van het Noordelijk Molenveld een geluidswerende wal of scherm. Na veel acties van allerlei groeperingen is het nu eindelijk zover: er wordt gestart met de aanleg van een geluidswal.

In februari zijn de bomen gerooid en nu gaat het toch echt gebeuren. Van de gemeente Doesburg kwam een persbericht dat ‘langs de N317 ter hoogte van Doesburg een geluidswal wordt aangelegd. Hierdoor gaat de geluidsoverlast in Doesburg sterk afnemen. De geluidsreductie neemt verder toe door de aanleg van een geluidsscherm dat aansluit op de geluidswal’. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de wal starten in de loop van augustus. Het gaat dan om het rooien van beplanting en het leggen van rijplaten. Op 30 augustus wordt er begonnen met het transporteren van grond. De transportroute loopt van de oostelijke rotonde, over de Kraakselaan richting de huidige opslag. Hier wordt een kortsluiting gemaakt over een stuk van de Wilhelminastraat om zo de toekomstige locatie van de grondwal te bereiken.

De tunnel aan de Panovenweg wordt tot en met oktober 2010, gedurende het grondtransport, gesloten. Op enkele plekken kan er geen aarden wal komen en zullen er geluidschermen geplaatst gaan worden. Buro Topia uit Utrecht legt inmiddels de laatste hand aan een eerste ontwerp voor het geluidsscherm. In augustus wordt dit ontwerp eerst binnen de klankbordgroep besproken. Meer informatie over dit onderwerp staat op de website van de gemeente Doesburg.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.