Week lang spelen en rennen

BRUMMEN – Maar liefst 187 kinderen hebben zich de afgelopen week vermaakt op het grote terrein van korfbalvereniging Turbulas in Brummen. De Kinder Vakantie Spelen vonden hier voor de tweede maal plaats.

“De afgelopen jaren zit er een stijgende lijn in het aantal kinderen dat meedoet aan de KVS”, vertelt beroepskracht Boy van Eldijk van SWB. “Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat we hebben voor de begeleiding. Dit keer zijn dat er 45, plus zeven mensen van de werkgroep die de hele week voorbereiden. Iedereen is heel enthousiast. Niet raar, want het is ontzettend leuk om deze week de kinderen te begeleiden. Vermoeiend, maar echt heel leuk.”
Er is een heel afwisselend programma afgewerkt, waarbinnen alle activiteiten te maken hebben met het thema sprookjes. Zo hebben de kinderen zelf hutten gebouwd waarin diverse sprookjes terug te vinden zijn, moesten ze tijdens de vossenjacht op zoek naar types als Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje en werden peperkoekhuisjes gemaakt met behulp van biscuitjes en winegums. De zeskampdag vond donderdagmiddag plaats en is al jaren een succes. “De zeskamp duurt dit jaar maar een halve dag, omdat er gisteravond een hele groep kinderen is blijven slapen. Vanmorgen was er dus eventjes rust”, aldus Van Eldijk. “Maar vanmiddag draven ze allemaal weer onvermoeibaar verder. De kinderen hebben zoveel energie, pas ’s avonds, thuis storten ze in, gewoon omdat niet veel jongens en meisjes het nog gewend zijn om de hele dag buiten in de weer te zijn. Het is echt genieten” – foto Linda Peppelman
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.