Home / Empe / Deana Brummelman schutterskoningin van Empe

Deana Brummelman schutterskoningin van Empe

EMPE – Deana Brummelman uit Empe is schutterskoningin 2010 geworden van de Oranjefeesten in Empe. Thijs Beuwer werd jeugdkoning. Beide avonden was het gezellig druk in de feesttent.

Om 10.30 uur werd het eerste schot gelost door Christina Jansen, schutterskoningin 2009, nadat ze was toegezongen voor haar eenentwintigste verjaardag. Na 481 schoten was het Deana Brummelman uit Empe die de titel van haar overnam.
Deana had zich met de hele buurt ingeschreven en zij kregen als inschrijfnummer de nummers 51 tot en met 65. Echtgenoot Gerrit Brummelman had nummer 60, maar wilde eigenlijk liever geen koning worden, maar zijn vrouw Deana dacht er anders over en schoot de vogel naar beneden.
André Massink schoot het ei eraf, Jaap Weijenberg de bal en Erik Brink de linkervleugel. Na verloting Paul Westhoff de staart, Marlon Vriezekolk de rechtervleugel en DirkJan Radstaake de kop. Hij stelde zijn prijs beschikbaar aan de jeugd. Het bestuur besloot om de prijs om te dopen tot pechprijs. Zoë te Winkel kreeg de prijs uitgereikt, omdat zij net geen schutterskoningin bij de jeugd werd.
Jeugdkoning 2010 werd Thijs Beuwer uit Empe na 310 schoten. Hij koos tot koningin Rosan Weijenberg. De staart schoot Anouk Olthof eraf, de linkervleugel Jordi Weijenberg, de rechtervleugel Leon Weijenberg en de kop Edwin Heuvelink.
Na de huldiging van de nieuwe schutterskoningin en schutterskoning bij de jeugd, werd de baan vrijgemaakt voor een buikschuifwedstrijd. Hier was geen prijs aan verbonden, maar wel een zeer leuke uitdaging. Van alle deelnemers wist alleen Johan van de Kamp een full pull te glijden.
 

Lees ook

Wandeltocht met wijnproeverij

EMPE – De werkgroepVictory4All, Wijnkoperij Vriezekolk en Michel Hol (boswachter bij Natuurmonumenten) hielden een wandeltocht, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.